002.jpg

Виконавчий комітет вніс зміни до рішення від 27 березня 2020 року № 172 «Про заходи під час карантину щодо запобігання розповсюдженню на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2».

Зроблено це з метою пом’якшення впливу на економіку обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії розповсюдженню COVID-19, у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 4 травня 2020 року № 343 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», з урахуванням рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 8 травня 2020 року.

Згідно з внесеними змінами, у Сумах з 11 травня дозволяється торгівля непродовольчими товарами, але виключно в магазинах, зокрема магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах. Дозволяється також і побутове обслуговування населення за умови забезпечення персоналу та відвідувачів засобами індивідуального захисту, - масками чи респіраторами, та за умови перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 м2 торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

Діяльність з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба дозволяється за умови забезпечення дотримання відстані не менш, як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш, як двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років) і перебування відвідувачів, окрім часу приймання їжі, у респіраторах або захисних масках.

Діяльність з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс дозволяється за умови, якщо суб’єкт господарювання, який проводить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема, захист обличчя, очей, рук), а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

Вхід відвідувачів до приміщень закладів громадського харчування забороняється крім відкритих (літніх) майданчиків просто неба, та відвідування туалетної кімнати.

Також рішенням виконавчого комітету дозволено відвідувати музеї, галереї, дитячі та спортивні майданчики, парки та сквери.

Залишається під забороною відвідування театрів і кінотеатрів, окрім проведення у театрах, концертних організаціях, художніх (мистецьких колективах) за рішенням органів управління, репетицій, тренувань та інших заходів, які не передбачають одночасного зібрання великої кількості осіб (до 50 осіб).

Подальше пом’якшення карантинних обмежень відбуватиметься у відповідності до вимог чинного законодавства України та нормативних актів. Дане рішення набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення та вступає в дію з 11 травня. Строк дії рішення закінчується з моменту припинення карантину відповідно до норм чинного законодавства України.