Надрукувати
Перегляди: 1793

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щотижневої апаратної наради наголосив на тому, що, попри перше послаблення карантину, в місті надалі діють жорсткі заходи контролю за дотриманням обмежувальних заходів, пов’язаних із недопущенням поширення коронавірусної хвороби.

«Після першотравневих свят відбулось зростання захворюваності в 4 рази, це свідчить про необхідність подальшого дотримання обмежувальних заходів. Тож, незважаючи на те, що відбулось перше послаблення карантину, заходи контролю повинні залишитись. Разом із тим необхідно продовжити інформування населення, як про діючі обмеження, так і про відповідальність, що передбачена за їх порушення», – наголосив Олександр Лисенко.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що, від початку проведення ПЛР-тестів, отримано позитивні результати щодо 38 осіб (33 – дорослі, п’ятеро – діти). Дев’ятеро хворих уже одужали (четверо лікувались стаціонарно, решта – амбулаторно). Минулого тижня спостерігалось значне зростання рівня захворюваності на COVID-19, зареєстровано 23 випадки, а з початку поточно тижня – два. Із 29 осіб, котрі перебувають на лікуванні, п’ятеро дорослих госпіталізовані до КНП «Сумська обласна інфекційна клінічна лікарня ім. З. Красовицького», 24 – лікуються вдома (19 дорослих і п’ятеро дітей). Особи, які контактували з хворими, а таких 124, перебувають під наглядом лікарів первинної ланки. Також є п’ять підозр на коронавірус (всі особи перебувають на самоізоляції).

Очільник міста зазначив, що у лікувальних закладах продовжаться роботи з підготовки їх до можливого ускладення ситуації з COVID-19. Також посадовець повідомив про те, що щотижня відбуватиметься інспектування цих закладів щодо стану виконання ремонтів та оснащеності обладнанням.