004.jpg

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО розпорядився здійснити перевірку законності розміщення тимчасових споруд на перехресті вул. Данила Галицького – вул. Іллінська та на вул. Петропавлівська.

Міський голова зауважив, що закінчення карантину не означає послаблення контролю, а тому сумчани мають з усією відповідальністю ставитись до порядку та чистоти у місті.

«Наведення порядку ніхто не відміняв! Це стосується не тільки вулиць, доріг, скверів та парків, які в обов’язковому порядку мають бути опрацьовані в рамках місячника благоустрою, що стартує відзавтра, а й безпосередньо зовнішнього вигляду будівель. Так, їх власники мають слідкувати за станом фасадів та територій до бордюрного каменю. І, що стосується тимчасових споруд, розташованих на перехресті вул. Д. Галицького – вул. Іллінська та вул. Петропавлівська, з приводу яких надходять скарги, їх потрібно перевірити на законність розміщення. Адже, якщо господарі цих об’єктів думають, що через державних реєстраторів їм вдасться зареєструвати власність на об’єкти, то ми спочатку оскаржимо це рішення в суді, а потім демонтуємо. Тому – перевірити, зупинити й розібрати!» – підкреслив керівник обласного центру.

Доручення виїхати на місця, а в разі наявності порушень – їх зафіксувати та з’ясувати, ким були видані містобудівні документи особам-власникам будівельних споруд, надійшло управлінню архітектури та містобудування, управлінню «Інспекція з благоустрою міста Суми» та управлінню державного архітектурно-будівельного контролю.

Принагідно, заступник начальника управління державного архітектурно-будівельного контролю Валерій СКОРОМНИЙ повідомив, що правоохоронці вже притягли до адміністративної відповідальності власника об’єкта, розташованого на перехресті вул. Д. Галицького – вул. Іллінська, наразі ця справа перебуває у виконавчій службі.