003.jpg

Протягом двох днів, 14 та 15 травня, у Сумах відбудеться онлайн-захід «День кар’єри ЄС». Організатор – Представництво Європейського Союзу в Україні спільно з СумДУ, на базі якого функціонує Інформаційний Центр ЄС.

Розпочнеться захід панельною дискусією «Професійний розвиток та європейська інтеграція» (14 травня, 13:00 – 14:00).

Спікери:

  • Вікторія ДАВИДОВА, радниця з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні;
  • Денис ЧЕРНІКОВ, експерт з питань євроінтеграції, менеджер проекту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні»;
  • Тарас САВЧЕНКО, доктор економічних наук, професор, Керівник Центру інформаційної підтримки бізнесу у м. Суми, що функціонує за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамкам ініціативи EU4Business;
  • Анна МОЇСЕЄНКО, HR-директор міжнародного підприємства АТ «Технологія»;
  • Юлія ЄЛФІМОВА, менеджерка проєктів ГО «Центр євроініціатив», тренерка Мережі тренерів Ради Європи, консультантка Інфоцентру Еразмус+ Молодь та Європейського корпусу солідарності в Україні.

Модератор: Юрій ПЕТРУШЕНКО, координатор Інформаційного Центру ЄС в м. Суми, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин СумДУ.

Лінк на трансляцію: https://youtu.be/-Ptg587b238

Також заплановані тренінги з soft skills.

  • 14 Травня з 18:00 до 19:00 відбудеться онлайн-тренінг «Сучасні інформаційні технології для легкого повсякдення, стрімкої кар'єри та успішного бізнесу» (Google Doc, Sheet, Slide, Contacts, Calendar, Keep, Drive. + Trello. + Slack).

Тренер: Тарас ЛЮТИЙ, доцент СумДУ.

Посилання на трансляцію: meet.google.com/pzk-dmnc-upq

  • 14 –15 травня триватиме онлайн-тренінг для представників малого та середнього бізнесу «Ефективна комунікація та ораторське мистецтво».

Тренер: Олена БЕРЕЩУК

Тренінг проводиться за організації Центру інформаційної підтримки бізнесу у м. Суми, що функціонує завдяки підтримці Європейського банку реконструкції та розвитку у рамках ініціативи ЄС EU4Business.

Посилання на реєстрацію:https://form.jotformeu.com/201250648051344. Лінк на трансляцію буде надіслано після реєстрації.

  • 15 травня з 14:00 по 15:00 відбудеться онлайн-тренінг «Волонтерство в Європейському Союзі як крок до побудови кар’єри».

Тренери: Юлія Єлфімова, менеджерка проєктів ГО «Центр євроініціатив», тренерка Мережі тренерів Ради Європи, консультантка Інфоцентру Еразмус+ Молодь та Європейскького корпусу солідарності в Україні; Ірина НОВАК, координаторка волонтерських проєктів ГО «Центр євроініціатив», консультантка Інфоцентру Еразмус+ Молодь та Європейскький корпус солідарності в Україні.

Посилання на трансляцію: https://meet.google.com/imp-qxkk-sgx

  • Фінальним заходом «День кар’єри в ЄС» стане відкрита дискусія в рамках засідання Civic Engagement Club. Online «Де будувати свою кар’єру: в Україні чи/та за кордоном?». Вона відбудеться 15 травня з 18:30 до 19:30.

Модератор: Ганна ШВІНДІНА, завідувач кафедри менеджменту Сумського державного університету, виконавчий директор ГО «Центр освіти впродовж життя».

Посилання на трансляцію: https://meet.google.com/jdv-jkuq-zqe

Нагадаємо, «День Кар’єри ЄС» реалізується в рамках проєкту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні». Захід відбувається щорічно у 15 містах України протягом останніх чотирьох років. Це серія публічних заходів, де представники мереж ЄС та інші учасники обговорюють впровадження стандартів і практик ЄС в Україні, участь у програмах ЄС для розвитку нових бізнес- та освітніх можливостей.

Під час заходу гості дізнаються про сучасні тенденції на ринку праці; вплив європейської інтеграції на  очікування роботодавців і те, як український бізнес розвиває ці напрями і які вимоги висуває до молодих фахівців; учасники дізнаються про  пріоритети політики Європейського Союзу (EU GreenDeal, Industry 4.0) та тренди, які вони створюють; учасники мереж ЄС поділяться успішними історіями, як вони використовують широкі можливості, отримуючи освіту в Європі та розвиваючи власний бізнес за підтримки ЄС.

День кар’єри є ініціативою, що фінансується Представництвом Європейського Союзу та виконується громадськими організаціями «Фундація «Відкрите суспільство» та ГО «Молодіжна Альтернатива» http://euroquiz.org.ua, https://www.facebook.com/euroquiz.org.ua/posts/2955340207891879