004.jpg

У зв’язку з послабленням карантину, у четвер, 14 травня, відділ охорони здоров’я видав наказ № 186 «Про організацію проведення амбулаторних візитів, планових заходів з госпіталізації та планових операцій».

Як повідомляє заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ, амбулаторні прийоми та госпіталізація проводитимуться за умов беззаперечного дотримання правил.

«Попри послаблення карантинних заходів, загроза інфікування населення залишається досить високою. Однак ми розуміємо, що пацієнти мають отримувати медичні послуги, а лікарі, відповідно, працювати. Тому обов’язковим є розмежування потоку хворих, які звертаються у плановому та ургентному порядку; організація безпечної дистанції; обмеження кількості пацієнтів та персоналу, які перебувають в одному приміщенні тощо. Планові госпіталізації, в тому числі – на оперативне лікування, будуть проводитися у випадках, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя. При цьому пацієнт має обстежитись на наявність коронавірусу методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). Разом із тим, час з моменту забору матеріалу і до отримання результату та госпіталізації пацієнт має провести на самоізоляції, аби уникнути ризику інфікування», – наголосив посадовець.

Окрім того, Максим Галицький поінформував, що відбір зразка матеріалів для тестування на наявність SARS-CoV-2 методом ПЛР організовує лікар, який направляє на госпіталізацію або безпосередньо до закладу охорони здоров’я. У випадку звернення пацієнта за медичною допомогою, де не потрібне таке направлення лікаря, відбір зразка матеріалів для тестування на коронавірусну інфекцію організовує заклад охорони здоров’я, до якого звертається пацієнт.

Рішення про госпіталізацію приймається у разі наявності первинного негативного результату.

Принагідно, медики просять громадян за можливості утриматись від відвідування медичного закладу без крайньої необхідності. У разі нагальної потреби можна звернутись за консультацією або рекомендацією до лікаря в телефонному режимі.