Надрукувати
Перегляди: 1773

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щотижневої апаратної наради наголосив на важливості дотримання карантинних протиепідемічних заходів сумчанами.

Очільник міста звернувся до керівників профільних структур з проханням продовжувати проводити протиепідемічні заходи, а також контролювати дотримання карантинних заходів.

«Людям треба нагадувати, що епідемія не завершилась, є деяке пом'якшення, але це не означає, що інфекцію подолано. Я спостерігаю що вже цими вихідними, коли сказали про пом'якшення і зняття деяких карантинних заходів, у нас навіть стали менше ходити в масках по вулиці. Зрозуміло, що люди, мабуть, втомилися від карантину, але нам з вами не можна зволікати з тими діями і тією роботою, яку ми проводимо. Ви бачите, що в деяких містах спостерігається зростання захворюваності, тому нам з вами треба бути уважними і продовжувати дезінфікувати і місця скупчень, і житловий фонд», – сказав Олександр Лисенко.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що, від початку проведення ПЛР-тестів, отримано позитивні результати по 42 особах (37 дорослих, п’ятеро дітей), 11 з яких уже одужали (четверо лікувались стаціонарно, решта – амбулаторно). З 31 хворого, який зараз проходить лікування, восьмеро перебувають у стаціонарі КНП «Сумська обласна інфекційна клінічна лікарня ім. З. Красовицького», 23 (п’ятеро дітей і 18 дорослих) лікуються амбулаторно. Особи, котрі з ними контактували, 171, перебувають під наглядом лікарів первинної ланки.

Також зареєстровано дев’ять підозр на коронавірус (четверо дорослих перебувають у стаціонарі КНП «Сумська обласна інфекційна клінічна лікарня ім. З. Красовицького», двоє дітей – у стаціонарі КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди») та 32 особи, що контактували з цими особами.

Начальник «Служби 15-80» Валерій МАРЮХНА розповів, що минулого тижня відділ зареєстрував 60 осіб, котрі повернулись із-за кордону (переважно з Польщі).  Інформацію щодо цих людей оперативно спрямували до відділу охорони здоров'я та інших відповідних структур. Своєю чергою Олена Чумаченко повідомила, що ними минулого тижня взято на облік 71 особу, що повернулась із-за кордону, і всього під спостереженням наразі 87 осіб цієї категорії. Загалом з початку карантину нараховувалось 1696 таких осіб, у 1609 завершився термін спостереження.