003.jpg

КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» підбив підсумки конкурсу «Розкажи про свою маму».

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ зазначила, що мета проведення конкурсу – віддати належну шану та вдячність материнській праці. Активність, із якою підтримали ініціативу організаторів конкурсу, засвідчила актуальність теми, а різний вік учасників – те, що мати – найголовніша людина для кожного.

«Конкурс іще раз підтвердив, що мама – найдорожча людина в світі, і скільки б не було людині років, вона хоче говорити про матір, писати вірші, співати пісні», – сказала заступник міського голови.

Директор терцентру Інна ГАЛІЧЕНКО розповіла, що на конкурс надійшло понад два десятки робіт, кожна – особлива та аж до щему зворушлива. До конкурсу охоче долучились і діти і дорослі: наймолодший учасник має лише 5 років, а найстарший – 71 рік. Серед номінацій учасники конкурсу віддали перевагу тій, що стосувалась віршованої поезії. Були серед отриманих робіт і такі, що не вписувались в умови: малюнки та прозові твори. Підбиваючи підсумки в номінації фото, журі не змогло остаточно визначитись поміж двома роботами, тому тут переможців двоє. Серед них – Олексій ЯКУЩЕНКО. Його першого й вітали з перемогою заступник міського голови Альона Дмітрєвская та директор терцентру «Берегиня» Інна Галіченко. Вони побажали чоловіку залишатись соціально активним, розвивати навички фотографування і перемогти ще не в одному творчому конкурсі.

Олексій Якущенко розповів, що мама для нього – друг і перший порадник, а ще підтримка у всіх справах, будь-то фотографування чи співи, чи виступи в жанрі живої скульптури. На конкурс чоловік, потай від матері, відправив останню зі своїх робіт – колаж із фотографій героїні та приготованих нею страв.

Перше місце Олексій розділив із Олександром КОВАЛЬОВИМ. Найкращу «Розповідь про маму», на думку журі, написав Євген БАБИЧ, а «Авторський вірш про маму» – Людмила МИСЛОВСЬКА.