Надрукувати
Перегляди: 1372

Міські обранці підтримали проєкт рішення «Про надання дозволу департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради на участь в реалізації проєкту «Circular-based waste management» («Управління відходами на основі замкненого циклу»).

Як нагадала директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА, виконавчі органи міської влади (департамент фінансів, економіки та інвестицій та департамент інфраструктури міста) ще у 2018 році спільно з муніципалітетом міста-партнера Мажейкяй (Литва) та партнерами: м. Пайде (Естонія), регіональним центром поводження з відходами м. Тельшяй (Литва) та організацією «Green Business Norway» (Норвегія) подали у грантовий фонд концептуальну записку до проєкту, а згодом він став переможцем конкурсу грантів Фонду Єдиного Економічного простору та Норвегії «Спільні виклики – спільні рішення».

Так, у рамках проєкту передбачається проведення комунікаційних та просвітницьких заходів, навчальних поїздок з метою обміну досвідом, а також розробка концепції поводження з небезпечними відходами у складі побутових та концепції організації збору та вивозу твердих побутових відходів у приватному секторі міста.

Реалізовуватимуть проєкт за рахунок співфінансування гранту та бюджету Сумської міської ОТГ (170 тис. євро та 30 тис. євро відповідно).