0010.jpg

Працівники КП «Зеленбуд» висадили біля пам'ятника Тарасу Шевченку тематичну клумбу у формі традиційного орнаменту українського національного одягу.

З нагоди свята до робіт долучились і представники виконавчого апарату міської ради: перший заступник очільника Сум Володимир ВОЙТЕНКО, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН та працівники структурних підрозділів.

«Щороку до Дня вишиванки ми проводимо масштабні заходи, і для сумчан це свято вже стало улюбленим, але цьогоріч ситуація з пандемією вимагає певних обмежень, тому з ініціативи міського голови було прийнято рішення облаштувати в сквері Тараса Шевченка квітник у формі візерунків вишиванки, і таким чином подарувати містянам святковий настрій», – зауважив перший заступник очільника міста.

«Сумчани у цей святковий день одягають вишиванки, тож і місто приміряє ошатне національне вбрання, – сказала Антоніна Кохан. – Добре було б започаткувати таку традицію: щороку на День вишиванки оновлювати клумбу біля Тараса Шевченка спільно з громадою – змінюючи візерунки».

На створення клумби, площею близько 50 м2, використали 10–12 мішків різнокольорової мульчі та гравію, також тут висадили квіти – ценерарію, альтернатеру та чорнобривці, вирощені на КП «Зеленбуд». Автором «малюнку» клумби виступив директор підприємства Володимир ЛАВРИК. За його словами, за основу ідеї взято орнамент на тротуарі, що був облаштований у сквері минулоріч.

За дорученням міського голови Олександра ЛИСЕНКА, працівники комунального підприємства активно працюють над озелененням міста. Зокрема, наступного тижня планується облаштування клумби біля фонтану «Садко». Роботи будуть проведені спільно зі СНАУ.