Надрукувати
Перегляди: 2103

Члени виконавчого комітету проголосували за повернення до звичайного режиму роботи міського пасажирського транспорту з понеділка, 25 травня, але з обов’язковим дотриманням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Так, буде відновлено рух комунального транспорту за звичними маршрутами та повернуто схему руху приватного пасажирського транспорту за діаметральними маршрутами замість радіальних. Разом із тим залишаться спеціальні рейси для підвезення працівників великих підприємств.

Задля обмеження перебування в місцях скупчення дітей та осіб похилого віку (найбільш схильних до зараження COVID-19) у приватному транспорті буде обмежено функціонування пільг для учнів 1–4 класів та пенсіонерів за віком в певні години (з 7:00 до 9:00 та з 16:00 до 19:00).

Залишається обов’язковим використання водіями та пасажири під час поїздки засобів особистого індивідуального захисту (респіратори/захисні маски, у тому числі виготовлені самостійно); у транспорті можуть перевозитись пасажири в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб; керівники транспортних підприємств мають й надалі забезпечувати та контролювати дезінфекцію транспортних засобів, що здійснюють перевезення пасажирів.