001.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО доручив керівникам профільних структурних підрозділів розглянути можливість відкриття у місті дошкільних закладів освіти, фітнес-центрів та дитячих клубів за місцем проживання.

За словами очільника Сум, всі заклади дошкільної освіти мають бути готові до відкриття у будь-який момент.

«Найближчим часом ми зберемо комісію з питань  техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та виконавчий комітет з тим, аби розглянути можливість відкриття у місті дитячих садків. У разі їх відкриття там повинні бути передбачені усі протиепідемічні заходи, бо це здоров'я наших дітей», – зауважив міський голова.

Як повідомила начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, минулого тижня до дитсадків міста виїжджала комісія з питань готовності закладів до роботи в умовах адаптивного карантину. Всі заклади дошкільної освіти готові до роботи, працівники проінформовані та забезпечені засобами особистого захисту.

Окрім того, міський голова доручив підлеглим опрацювати питання відкриття дитячих клубів за місцем проживання та фітнес-центрів.

Стосовно даних щодо кількості хворих на COVID-19, в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО проінформувала: з початку тестування ПЛР на коронавірус у Сумах зареєстровано 42 особи з позитивним результатом COVID-19, серед них – 37 дорослих і п'ять дітей.

Більше половини хворих ­на сьогодні вже одужали – це 24 особи (57%), шість з них проходили лікування стаціонарно, 18 лікувались амбулаторно.

На сьогоднішній день на лікуванні перебувають 18 хворих, з них шість дорослих лікуються в КНП «Сумська обласна інфекційна клінічна лікарня ім. З. Й. Красовицького», 12 осіб перебувають на амбулаторному лікуванні, контактних осіб по підтверджених випадках зафіксовано 171.

На минулому тижні в місті одужали 13 сумчан, жодного випадку захворювання на коронавірусну інфекцію не зареєстровано. Наразі в КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» із підозрою на COVID-19 перебувають троє місцевих дітей і двоє жителі Сумської області.