002.jpg

З метою посилення контролю за безперебійною роботою об'єктів життєдіяльності міста міський голова Олександр ЛИСЕНКО, у понеділок, 25 травня, провів першу вечірню виїзну нараду.

Як зауважив очільник Сум, вечірні апаратні наради – саме той формат, що дозволить перевіряти роботу служб, які цілодобово забезпечують життєдіяльність міста, в першу чергу – це вечірній рух пасажирського транспорту та облаштування вуличного освітлення.

Тож, спільно з директором департаменту інфраструктури міста Олександром ЖУРБОЮ, директором КП «Міськсвітло» Едуардом ВЕЛИТЧЕНКОМ та начальником відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергієм ЯКОВЕНКОМ міський голова проінспектував вуличне освітлення по вул. Роменська, вул. Даргомижського (в районі школи № 9) та вечірній графік руху транспорту за чотирма маршрутами.

Спершу була проведена перевірка вуличного освітлення по вул. Роменська, – тут встановили світодіодні LED-світильники, які дозволять заощаджувати на енергоспоживанні.

За словами Олександра Лисенка, – освітлення одне з головних питань, що турбує сумчан, тому воно перебуває на особливому контролі міської влади.

«Ми постійно працюємо над модернізацією даного напрямку роботи. Впровадження в місті подібних енергоефективних заходів, надасть можливість в декілька  разів зекономити кошти на витратах за електроенергію та заміні ламп, а також зробить Суми комфортним та безпечним містом в  будь-який час доби, – наголосив міський голова. – На заміну ламп по вул. Роменська було спрямовано 1 млн 300 тис. гривень. Попередньо департамент інфраструктури міста провів тендер на капітальний ремонт освітлення на цій вулиці».

Директор КП «Міськсвітло» Едуард Велитченко повідомив, – по вул. Роменська встановили майже 90 LED-світильників та змонтували 2,4 км мережі вуличного освітлення. Також замінили кілька старих електричних шаф. Нові світильники автоматично працюватимуть в двох режимах, – вечірньому та нічному.

Надалі по місту ліхтарі встановлюватимуть в рамках поточного ремонту вуличного освітлення. Комунальне підприємство вже закупило на ці потреби 200 нових світильників.

Принагідно міський голова доручив Олександру Журбі та Едуарду Велитченку опрацювати питання облаштування вуличного освітлення і в районі школи № 9 – підготувати проєкт та в найближчим часом виконати роботи.

Також, під час першої вечірньої виїзної наради очільник обласного центру, керівники структурних підрозділів та директор комунального підприємства перевірили графік вечірнього руху автобуса і тролейбуса № 5, автобусів № 19 та № 55.