001.jpg

Громадяни, які минулого року користувались іпотечним житловим кредитом в національній або іноземній валютах, мають право включити до податкової знижки частину суми фактично сплачених протягом звітного податкового року відсотків за користування цим кредитом.

Таке право виникає, якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема є позначка в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

Порядок визначення суми процентів, сплачених платником податку за користування іпотечним житловим кредитом з метою нарахування податкової знижки, регулюється ст.175 Податкового кодексу України.

При сплаті відсотків за іпотечним житловим кредитом в іноземній валюті сума платежів за такими процентами, здійснених в іноземній валюті, перераховується у гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діє на день сплати відсотків.

В ДПІ у м. Сумах нагадують, що для отримання податкової знижки за наслідками 2015 року, сумчанам необхідно до 31 грудня 2016 року звернутись до Центру обслуговування платників (Покровська площа, 2) та надати підтверджуючі відповідні платіжні і розрахункові документи та декларацію про майновий стан і отримані доходи.

Довідки можна отримати за телефоном: 701747.