003.jpg

Департамент соціального захисту населення забезпечує організацію роботи міської комісії у справах альтернативної (невійськової) служби, основною метою якої є вирішення питання заміни проходження строкової військової служби альтернативною (невійськовою).

У 2019 році та з початку 2020 року відбулось 14 засідань комісії, на яких розглядались питання направлення на альтернативну службу, визначення конкретного місця її проходження, продовження строку та припинення служби в зв’язку із закінченням терміну щодо 11 осіб.

Проходження альтернативної служби передбачає виконання роботи, яка є найбільш актуальною, у першу чергу пов’язаної із соціальним захистом населення, охороною здоров’я, захистом довкілля, у патронажній службі в організаціях Товариства Червоного Хреста України тощо.

Нині таку службу проходять шестеро жителів Сум, віровчення яких не допускає користування зброєю. Служать у Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю, КНП «Сумська центральна районна клінічна лікарня», КП «Спеціалізований комбінат», КП «Центр догляду за тваринами», гімназії № 1 та школі № 3.

Департамент соціального захисту населення нагадує, що, у відповідності до Указу Президента України від 23 березня 2020 року № 103/2020, строк чергового призову громадян України на строкову військову службу перенесено з квітня–червня на травень–липень поточного року. Таким чином, призов на військову службу триває.

Для отримання роз’яснень з питань проходження альтернативної (невійськової) служби громадянам, що підлягають призову та належать до діючих у відповідності до законодавства релігійних організацій, можна за тел.: 78-88-88, 78-71-47.