004.jpg

У Сумах профільні комунальні служби працюють у посиленому режимі, ліквідуючи наслідки учорашньої негоди, яка залишила по собі низку повалених дерев, обірваних дротів та ускладнень з рухом громадського транспорту.

Так, за інформацією «Служби 15-80», яка приймає дзвінки від містян та працює цілодобово, надійшло 38 повідомлень про повалені дерева та великі гілки. Деякі з них потрапили на проїжджу частину вулиць та перекрили рух транспорту. Зважаючи на це, комунальні служби оперативно почали ліквідовувати наслідки цих падінь: проїзд для машин був розчищений, а залишки дерев частково вивезені (решту прибирають сьогодні).

Разом із тим, до АТ «Обленерго» звернулися 113 містян з повідомленнями про відсутність електроенергії та було виявлено 19 обривів електромереж. Станом на сьогоднішній ранок 59 заявок щодо відсутності світла вже вирішені, а 4 заявки з приводу обривів – виконані.

Окрім того, у КП «Міськсвітло» зафіксували 13 обривів мереж, тому лінії були знеструмлені (тривають ремонтні роботи), а чотири підстанції відключені, тому вуличного освітлення частково не було у Роменському та Курському мікрорайонах, на Басах та у районі вул. Кондратьєва.

У свою чергу КП «Міськводоканал» повідомив про зупинку Оболонської насосної станції, однак через півтори години водопостачання будинків на вул. Роменська, вул. Кондратьєва та на Тимірізявці відновили.

Також через негоду частково зупинився і рух громадського транспорту. Принагідно КП «Електроавтотранс» проінформував сумчан про тимчасово змінений графік руху.