007.jpg

Відділ охорони здоров’я з посилання на Сумський обласний лабораторний центр повідомляє про те, що за тиждень у місті підтверджено сім нових випадків захворювання на корона вірусну хворобу, три з яких – учора.

Два контактні випадки пов’язані з медпрацівниками КУ «Центр учасників бойових дій». Один хворий приїхав із Харкова, де спілкувався з особами з позитивними тестами. Три випадки виявили в сімейному осередку, де першим захворів чоловік, потім захворіли ще двоє членів родини. Щодо ще одного випадку проводиться епідрозслідування.

Протягом тижня в Україні спостерігається підвищена кількість зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби. У четвер,11 червня, в Україні виявлено 689 нових випадків зараження коронавірусом COVID-19. Це новий антирекорд для держави.

У звёязку з цим відділ охорони здоров’я закликає дотримуватись протиепідемічних заходів: маскового режиму, часто мити руки або обробляти дезінфікуючими засобами, під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою, уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель. При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково телефонувати лікарю первинної ланки

«Жоден етап пом’якшення карантину не означає скасування протиепідемічних заходів», – наголошують у відділі.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 12 червня в Україні підтверджено 29753 випадки COVID-19, з них 13464 одужали, 870 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 683 випадків.

У Сумах за час епідемії виявлено 54 випадки захворювання на коронавірусну хворобу, в області –203.