0010.jpg

Кабінет Міністрів України у п'ятницю, 12 червня, вніс зміни до Постанови № 392 від 20 травня 2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

У відповідності до затверджених змін, пробне ЗНО виключено із переліку заходів проведення яких дозволено у період карантину.

Тож, заплановане на 15 та 17 червня пробне тестування не відбудеться.

Український центр оцінювання якості освіти закликвє учасників пробного ЗНО та залучених осіб не приходити до пунктів тестування 15 та 17 червня і натомість пройти тести дистанційно у ці ж дні. Інструкція, як це можна зробити, є на сайті УЦОЯО.

15 червня об 11:00 учасники пробного ЗНО можуть зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит з української мови та літератури, а також бланк відповідей до зошита, виконати завдання тесту та до 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів, а згодом отримати свій результат за тестування. 17 червня об 11:00 зареєстровані учасники пробного ЗНО зможуть на своїх інформаційних сторінках завантажити тестовий зошит і бланк відповідей з того навчального предмета, який вони обрали для проходження пробного ЗНО, та за аналогічною процедурою виконати завдання тесту та згодом отримати результати тестування.

Онлайн-сервіс визначення результатів пробного тестування працюватиме з 11:00 17 червня до 18:00 19 червня 2020 року.

Окрім того, експерти Українського центру оцінювання освіти детально розберуть кожне завдання чотирьох найпопулярніших предметів, нададуть розгорнуті пояснення на всі запитання тестів з української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови та порадять, як успішно скласти ЗНО у 2020 році.