005.jpg

У Сумах, на період карантинних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, виконавчий комітет міської ради встановив особливий режим функціонування комунальних підприємств «Сумижилкомсервіс» та «Міськводоканал».

У зв’язку з встановленням на території України карантину згідно з Постановами Кабінету Міністрів України № 211 та № 392, через різке погіршення ситуації з захворюваністю населення на COVID-19 в країні та у Сумах, а також з метою додержання санітарно-екологічного стану КП «Сумижилкомсервіс» та КП «Міськводоканал», що забезпечують життєдіяльність міста та зменшення негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я населення, виконавчий комітет вирішив посилити контроль за недопущенням на територіях, підпорядкованих вищевказаним підприємствам (в тому числі полігону для захоронення ТПВ, очисних споруд, водозаборів та інше) сторонніх транспортних засобів та людей.

Керівники комунальних підприємств мають організувати роботу об'єктів інфраструктури та життєдіяльність міста в режимі обмеженого доступу.

Також їм необхідно забезпечити дезінфекцію службових приміщень, встановити відповідні дезінфекційні бар’єри на входах до службових приміщень і при в’їздах на вищевказані об’єкти, проводити дезінфекцію спецавтомобілів при в’їзді на території підприємств та проводити розгляд звернень громадян в онлайн-режимі.

Окрім того, працівники підприємств, в обов'язковому порядку, повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту та деззасобами.

Рішення набуває чинності з моменту його прийняття.

Організацію виконання даного рішення виконавчий комітет поклав на департамент інфраструктури міста.