002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з учасниками навколосвітнього благодійного автопробігу «#Подаруй надію» – родиною ЗАКУТНІХ.

Очільник міста долучився до збору коштів на відкриття центру з реабілітації дітей із захворюванням крові – це головна мета мандрівки родини Закутніх, яких обох, до слова, звати Андріями. У молодшого з них діагностували невиліковну хворобу – гемофілію.

«Я вражений і вдячний людям, які володіють силою волі та духовною наснагою. Ці батько та син своїм прикладом показують, що попри життєві обставини потрібно боротись та долати всі труднощі на шляху. Відвідати понад 60 країн світу за 20 місяців, тобто побувати на всіх континентах, крім Антарктиди, – то висока планка, однак й мета благородна та суспільно значуща. Бажаю завзяття, стійкості духу та втілення запланованого», – наголосив Олександр Лисенко.

Не тільки моральна, а й на всіх рівнях підтримка – це те, чим приємно були здивовані у Сумах – зауважив батько сім’ї Закутніх. За його словами, прийом в обласному центрі був насправді теплим та гостинним. Так, керівнику міста вручили сертифікат, який засвідчує його партнерство у навколосвітньому автопробігу, а також внесли його у реєстр альманаху «Україна добрих людей».

«Ми мандруємо на авто із причепом-трейлером, відвідуємо обласні центри та знайомимось з місцевими керманичами, іноді заїжджаємо в міста, що найближчі до них. До цього, вже проїхали Волинську, Львівську, Рівненську, Житомирську та Київську області, а розпочали із рідного Мукачева, і мушу зазначити, що ця зустріч була напевно однією з найкращих, сумський мер – не просто чиновник, а мер з великої літери, тому особисто чекатимемо його на відкритті нашого центру», – розповів голова мандрівного сімейства.

Своєю чергою молодший організатор автопробігу підкреслив, що на власному досвіді переконався, Україна – країна добрих людей.

«Я вірю, що наші старання не є марними, адже якщо вся Україна та світ докладуть зусиль у вирішенні цього питання, то майбутнє покоління не матиме подібних проблем з реабілітацією тяжких травм», – наголосив юний Закутній.

Наступний пункт зупинки мандрівників – Тростянець. Саме тамтешній очільник міста має прийняти відео-естафету «Передай привіт міському голові», яку започаткував Олександр Лисенко.