0012.jpg

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО вручив випускникам Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України свідоцтва про здобуття освіти та відзнаки.

За багаторічною традицією ліцею, перш ніж розпочати урочистості з нагоди випускного, всі присутні вшанували пам'ять загиблих, які в різні часи захищали єдність та непорушність кордонів рідної країни, схиливши прапор ліцею.

Опісля за високі показники у навчанні грамотами та медалями нагородили віце-старшину Євгенія РАЗУВАЄВА («золото») та молодшого віце-сержанта Богдана САЛІВОНА («срібло»).

Разом із тим, подякою начальника ліцею за безперестанну працю, підтримку і активну участь у житті навчального закладу нагородили й голову та учасників батьківського комітету Кадетського корпусу та першої роти – маму випускника Оксану ЧЕРНОВУ, маму випускника Аллу ПРИДАТКО та батька випускника Андрія ЗАГОРУЛЬКА.

У вітальному слові Володимир Войтенко наголосив на значущості ліцею-інтернату у формуванні юних сумчан як справжніх чоловіків, захисників обороноздатності країни, та патріотів своєї держави.

«Шановні ліцеїсти, від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА вітаю вас із цим знаменним днем! Бажаю досягти професійних висот, безлічі перемог та примноження зірочок на погонах. Ви – еліта, гордість міста та всієї країни! Окрема подяка та низький уклін й наставникам, котрі з хлопчаків виховали справжніх чоловіків та приклад для наслідування. Завдяки вашій наполегливості, витримці та стійкості духу престиж ліцею-інтернату зріс до всеукраїнського рівня», – підкреслив посадовець.

Принагідно, Володимир Войтенко згадав Олексія ХАРЧЕНКА та Артема КОЛОДКУ, котрі у 2014 році не побоялись заспівати гімн України під час підняття російського прапора на території Академії військово-морських сил ім. П. С. Нахімова, що у Севастополі. Уособленням мужності та героїзму заступник очільника Сум назвав й загиблого у зоні АТО Юрія Лавошника, котрий також вийшов із цих стін.

У свою чергу голова Сумської обласної державної адміністрації Роман ГРИЩЕНКО, який є випускником Київського військового ліцею ім. Івана Богуна, побажав ліцеїстам здійснення мрій та планів, та водночас закликав не втрачати зв’язку після закінчення навчання.

Не зраджуючи віковічному кадетському закону, кожен із 121 ліцеїста підкинув монетку на знак примноження зірок на погонах та удачі в подальшій службі. Потому випускники зняли свої кашкети та стали на одне коліно під час офіційної передачі Кадетського прапора від випускників молодшому поколінню.

Наприкінці урочистого заходу начальник закладу Юрій СВІДЛОВ побажав майбутнім курсантам та офіцерам дотримуватись гасла: «Душу – Богові, життя – Вітчизні, честь – нікому!» та слідувати принципам людяності й моралі.