007.jpg

Технічний Офіс ДУ «Фонд енергоефективності» розробив Альбом технічних рішень, який допоможе інженерам-проєктувальникам при розробці проєктної документації для реалізації проєктів у межах участі в Програмі «Енергодім» та буде корисним для всіх фахівців, що працюють у сфері енергоефективності.

Альбом має рекомендаційний характер та являє собою збірник, що містить вимоги державних норм та стандартів; технічні вимоги Фонду до заявок та проєктів; методики та приклади розрахунків; основні типові технічні вузли облаштування зовнішніх стінових конструкцій, покриттів та перекриттів, вікон та дверей, облаштування балконів, інженерних мереж.

Інформація, що наведена в Альбомі, може бути використана при розробці проєктної документації для термомодернізації більшості існуючих багатоквартирних житлових будинків.

В альбомі наведені креслення, схеми, вузли, методики розрахунків технічних характеристик огороджувальних конструкцій та інженерних систем багатоквартирних житлових будинків, які можливі для застосування при термомодернізації більшості існуючих багатоквартирних житлових будинків в Україні. Матеріали напрацьовано за результатами аналізу будівельних рішень та типів огороджувальних конструкцій для будинків 1960–1990 років забудови.

За інформацією технічного директора Фонду енергоефективності Єгора ФАРЕНЮКА, наявність готових технічних рішень та можливість їх використання дозволить підвищити якість проєктування, зменшити вартість розробки проєктної документації, а найголовніше — забезпечити необхідну якість робіт при реалізації проєктів та виконання технічних вимог Програми.

Інформація в Альбомі допопнюватиметься у відповідності до оновлень нормативних документів та систематизації даних про конструктивні особливості різних типів існуючих багатоквартирних будинків, модернізація яких здійснюватиметься за умовами Програми «Енергодім».