002.jpg

Керівництво управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» відзвітувало регіональному спеціалісту програми «U-LEAD з Європою» про хід ремонту приміщення для територіально підрозділу у с. Піщане та поділилось тонкощами організації роботи з надання адміністративних послуг.

Для покращення якості надання адміністративних послуг і з метою недопущення погіршення територіальної доступності населення сумської громади, ЦНАП взяв участь у програми «U-LEAD з Європою: програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – компонент 2: Створення центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування», що фінансується країнами-донорами: Естонією, Швецією, Німеччиною та Данією за міжнародною угодою з Урядом України.

Провівши детальний аналіз створення та роботи ЦНАП, сумчанами було вирішено створити додатково територіальний підрозділ у віддаленому районі громади для майже 2000 отримувачів адміністративних послуг у с. Піщане. На допомогу прийшли міжнародні донори, які зголосились допомогти в цьому прагненні та надали, на першому етапі, інституційну допомогу.

Другий етап передбачає надання матеріальної допомоги і на цьому етапі керівники Сумського ЦНАПу відзвітували про хід ремонтних робіт та поділились тонкощами організації у сумській громаді роботи з надання адміністративних послуг. Гість – регіональний спеціаліст програми «U-LEAD з Європою: Фаза впровадження, раунд 4» Віталій ФІЛЕНКО – відзначив високу організацію роботи ЦНАПу та залишився задоволений темпами проведення ремонтних робіт уприміщенні майбутнього територіального підрозділу в с. Піщане.