007.jpg

Депутати Сумської міської ради під час сесії 30 березня ухвалили рішення про створення комунальної установи «Центр надання соціальних, медичних та психологічних послуг учасникам бойових дій, учасникам АТО та членам їх сімей».

У структурі центру функціонуватимуть відділення медичного та соціального супроводу, соціально-психологічних та педагогічних послуг і фізіотерапевтичне відділення.

Центр, що розташовуватиметься по вул. Герасима Кондратьєва, 165/71, утворюється для обслуговування не менше, як 50 громадян на день в умовах денного перебування.

Метою діяльності Центру є реалізація соціально-економічних, медичних, психологічних заходів відновлювального характеру, спрямованих на попередження прогресування патологічного процесу, усунення чи максимально можлива компенсація обмежень життєдіяльності, відновлення здоров’я учасників бойових дій, учасників АТО та членів їх сімей.

Центр буде консультувати щодо запобігання виникненню та розвитку можливих органічних розладів особи; надавати послуги із забезпечення м'яким та твердим інвентарем, одноразовим харчуванням, транспортними послугами, засобами малої механізації, соціально-побутової адаптації, матеріальної підтримки осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах; юридичні, психологічні, інформаційні та інші послуги.

Нині у приміщенні, на базі якого розміщуватиметься комунальна установа, ведуться ремонтні роботи.

Нагадаємо, рішення про створення даного Центру депутати Сумської міської ради ухвалили ще у вересні 2015 року. Але тоді в назві центру значилися лише учасники АТО та члени їх сімей. Останнім рішенням від 30 березня сумські обранці дали змогу обслуговуватися в установі ще й учасникам бойових дій.