004.jpg

Сумські посадовці під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові Олександрові ЛИСЕНКУ обговорили питання підвищення на території Сумської міської ОТГ захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та можливі заходи реагування на ситуацію.

За повідомленням заступника начальника відділу охорони здоров'я Наталії КІПЕНКО, останнього тижня в Сумах спостерігалось загострення епідеміологічної ситуації.

«Минулого тижня кілька днів ми фіксували антирекорди – по 16 чоловік хворих щодня. І за останній день у нас 17 випадків. Всього за минулий тиждень додалося 75 нових випадків COVID-19. Це половина показника всієї області», – зауважила посадовиця.
Свою чергою міський голова наголосив керівникам відповідальних структурних підрозділів на посиленні контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на території Сумської міської ОТГ. Членам ТЕБ і НС, відділу охорони здоров'я, Держпродспоживслужби та правоохоронних органів керманич міста надав доручення розробити пропозиції з протидії поширення коронавірусної інфекції серед сумчан.

«Нам треба повертатися до керування ситуацією, можливо не таким чином, як на початку, але до конкретних заходів з конкретними об'єктами, як ми будемо це робити. Треба шукати причини негативної тенденції і спільно її зупиняти. Ці 20 днів до 1 вересня треба попрацювати, щоб не було поширення хвороби, тому що з вересня може бути гірше, а нам треба, щоб діти пішли до школи», – сказав Олександр Лисенко.

З початку ПЛР-тестування в Сумах зареєстровано 242 хворих на COVID-19. На сьогодні на лікуванні перебувають 119 осіб, з ними контактних зареєстровано 591.

За повідомленням Наталії Кіпенко, спостерігається негативна тенденція захворювання серед медичних працівників міста – 17 хворих, 10 з них на сьогодні вже одужали, п'ять перебувають на амбулаторному лікуванні і два лікуються в КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. Й. Красовицького».

З підозрою на коронавірус 29 сумчан: чотири перебувають у КНП «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології імені З. Й. Красовицького», 11 дітей – у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», решта – на амбулаторному лікуванні. Водночас у дитячій лікарні під наглядом медиків перебувають 10 осіб з районів області з підозрою на коронавірус.

Всього по Сумській області підтверджено 699 випадків (додався 31 випадок за добу). Дев'ять випадків захворювання закінчились летально, серед них одна літня сумчанка. Одужали 404 пацієнти, захворів 51 медичний працівник.