002.jpg

Фахівці «Клініки, дружньої до молоді» КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» провели зустріч з сумською молоддю на тему безпечних стосунків «Відповідальність починається з тебе».

«Завдяки подібним заходам у молоді сформується відповідальне ставлення до свого життя, репродуктивного здоров’я та батьківства в майбутньому», – зауважила завідуюча відділенням «Клініка, дружня до молоді» Владлена КОНЦЕВИЧ.

Спеціалісти Клініки розповіли молоді про фактори впливу на здоров’я, ціннісні орієнтації, повагу, взаємність та відповідальність в парі, відстрочення початку статевого життя, безпечні сексуальні стосунки та засоби захисту, а також відповіли на численні запитання.

Бажаючі мали можливість пройти безкоштовний тест на ВІЛ, гепатити В, С та сифіліс, який проводили в рамках зустрічі анонімно. Тестування молоді проводилось швидкими тестами, придбаними за кошти міського бюджету.

«Всі, хто пройшов тест, тепер точно знають, що нікого не поставили під загрозу. Можливо, для когось #ТЕСТнаВІЛ став тим переломним моментом, що спонукатиме стати обережнішими та по-іншому поглянути на ризики, і не забувати про профілактику», – сказала фахівець Клініки.

Зауважимо, організатором зустрічі є міський Центр дозвілля молоді. По завершенню заходу підлітки отримали методичну літературу з теми зустрічі та засоби контрацепції.