0010.jpg

До КУ «Центр учасників бойових дій» з метою обміну досвідом завітали співробітники Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО.

На території України працює декілька спеціалізованих закладів, які надають учасникам бойових дій, їх сім'ям, сім'ям загиблих та ВПО соціально-психологічну та медичну допомогу.

Один з таких у Сумах – КУ «Центр учасників бойових дій», де надають широкий спектр послуг: консультації лікарів, психологічну допомогу та фізичну реабілітацію для учасників антитерористичної операції членів їх сімей та ветеранів АТО.

Протягом двох днів співробітники Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО переймали досвід сумських фахівців. Одним з основних завдань зустрічі було отримання досвіду з налагодження ефективної роботи з фізичної реабілітації.

Директор КУ «Центр учасників бойових дій» Олександр МОРДВАНЮК, директор Миколаївського міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО МОЙСЕЄВ та начальник відділу у Сумській області Міністерства ветеранів Микола БОРДЮГОВ обговорили актуальні питання фінансування соціальних програм, програм партнерства зі світовими фондами, державними та громадськими установами.

Розглядалися питання розробки та надання пропозицій в Міністерство соціальної політики та Міністерство ветеранів щодо створення нормативної бази, що регламентує роботу таких центрів на території України.