0012.jpg

Для створення сприятливих умов для суб’єктів господарювання, в Державній податковій інспекції у м. Сумах функціонує Центр обслуговування платників (ЦОП).

Головною метою створення якого є зосередження адміністративних, інформаційних та консультаційних послуг в одному місці, що дуже зручно для платника.

З відвідувачами співпрацюють висококваліфіковані фахівці інспекції, які володіють глибокими знаннями податкового та митного законодавства, компетентні, вміють коректно і толерантно спілкуватися з платниками податків, чітко і безумовно дотримуючись етики поведінки державного службовця.

В ЦОПі сумчани мають можливість безперешкодно звітувати, знайомитися з новинами митного та податкового законодавства, отримувати практично-консультаційну допомогу, придбати бланки звітних документів та ознайомитися зі зразками їх заповнення, продивитися друковану продукцію роз’яснювального характеру тощо.

Крім того, з метою звітування засобами Інтернет, для отримання ключів електронного цифрового підпису, платники податків мають можливість звернутися до Акредитованого центру сертифікації ключів та безкоштовно їх отримати.

Тільки з початку звітного року в ЦОПі було прийнято та опрацьовано майже 80 тисяч податкових звітів, декларацій та розрахунків, що надійшли від платників податків, в тому числі 710 – про майновий стан та отримані у минулому році доходи; зареєстровано та опрацьовано понад 31 тисячі примірників вхідної кореспонденції, «левова» частина з яких - інформаційні листи, довідки та дозвільні документи; надано близько 6 тисяч адміністративних послуг.

На сьогодні найбільш популярною залишається послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорту громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За січень-березень їх було надано 2730.

Останнім часом не менш затребуваною серед платників-фахівців бюджетних установ стала послуга з видачі довідки про отримані доходи за минулий, 2015 рік. Так, за останній період було підготовлено та надано 8300 довідок.

В інспекції нагадують, що адміністративні послуги ви можете отримати в Центрі обслуговування платників Державної податкової інспекції у м. Сумах: у робочі дні з 9.00 до 18.00, у вівторок та четвер – з 9.00 до 20.00, у суботу – з 9.00 до 16.00.

Фахівці інспекції чекають на сумчан за адресою: м. Суми, площа Покровська, 2.