Надрукувати
Перегляди: 4847

29 років Незалежності України сумчани та гості обласного центру відсвяткують у сквері ім. Тараса Шевченка 24 серпня, а днем раніше – 23 серпня о 9:00 одночасно з іншими містами України, в обласному центрі, у небо урочисто здіймуться синьо-жовті стяги.

Вже традиційно, заходи з нагоди Дня Державного Прапора України розпочнуться на площі Незалежності. Тут о 8:00 збереться колона сумчан у вишиванках та з блакитно-жовтою символікою і о 8:15 рушить до МЦ «Романтика» і фонтану «Садко». А о 9:00, наряду з усією Україною, відбудеться урочисте підняття Державних Прапорів за участі громадськості та керівництва міста.

Наступного дня, 24 серпня, у Сумах відзначення Дня Незалежності України розпочнеться з вшанування пам'яті бійців, які загинули в зоні АТО, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність держави. О 9:30 на Алеї Героїв (вул. 20 років Перемоги) представники влади міста та області спільно з громадськістю покладуть квіти до могил загиблих воїнів та вшанують їх пам'ять хвилиною мовчання.

Потому, о 10:00, у сквері ім. Тараса Шевченка відбудеться урочистий мітинг та святкова програма. 

Також, у святкові дні, сумчани зможуть відвідати виставку робіт майстрів народної творчості, яку з нагоди Дня Незалежності України презентували у обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького.