Надрукувати
Перегляди: 2875

В уряді оновили поділ України на зони відповідно до епідеміологічної ситуації. Відтак, Суми з 24 серпня вже не перебуватимуть у «зеленій» зоні, де діє найменше обмежень, місто переведено у наступну – «жовту» зону щодо епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань ТЕБ і НС 20 серпня.

Нові правила карантину діятимуть з 24 серпня – протягом 14 днів, якщо епідемічна ситуація не погіршиться.

Нагадаємо, у «зеленій» зоні громадянам забороняється перебувати без маски або респіратора в громадських будівлях, забороняється проведення масових заходів за участю понад одну людину на 5 м², трансляція фільмів у кінотеатрах заповнюваністю більше 50%, перевезення пасажирів дозволяється тільки в межах сидячих місць.

На «жовтій» території додатково до обмежень «зеленої» забороняється відвідування установ соціального захисту, діяльність хостелів, нічних клубів (після опівночі і до 7:00), проведення масових заходів в закладах харчування для 20 осіб і більше.

Наразі, з даного питання готується рішення виконавчого комітету Сумської міської ради. Яке буде прийнято найближчим часом.

Окрім Сум, до «жовтої» зони потрапили Кролевецький, Недригайлівський, Охтирський, Сумський та Тростянецький райони Сумської області.