0012.jpg

У квітні 2016 року планується відкриття нового сучасного торговельного центру «Євробазар», де створені всі умови як для робітників, так і для покупців.

Майже півроку тривають перемовини керівництва Центрального ринку з підприємцями щодо забезпечення всіх торговими площами.

Думки останніх суттєво різняться: одна частина підприємців дала згоду на переїзд до новозбудованого торговельного центру, інші невдоволені вартістю орендної плати нових торгових площ, а деякі взагалі відмовляються переїжджати з вул. Засумська, вул. Лугова, вул. Набережна р. Стрілки.

Своє невдоволення підприємці висловили 30 березня під стінами Сумської міської ради.

З ними спілкувався перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО.

На його переконання, жоден підприємець не повинен залишитися без робочого місця під час реорганізації роботи Центрального ринку. Міська влада йде назустріч щодо термінів переходу людей на нові торгові місця. Спільну мову міська влада знаходить і з керівництвом Центрального ринку та намагається зробити все, щоб підприємці не відчували дискомфорту в даній ситуації.

Але підприємці мають рахуватися і з позицією сумчан, що проживають поблизу Центрального ринку. До міської влади вже декілька років надходять скарги від жителів міста на торгівлю, що ведеться вздовж проїжджої частини у самому центрі Сум. Цими вулицями не можуть проїхати ані пожежна машина, ані карета швидкої допомоги. У дворах житлових будинків відвідувачі ринку влаштували стоянки, через які немає місця у них і для дітей.

Всі сумчани хочуть бачити у центрі свого міста облаштовані дороги, тротуари, зелені газони. Навести лад на вищевказаних вулицях планують вже в цьому році. Розпочнуть роботи після переїзду підприємців на нові робочі місця.