0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО спільно з керівництвом області, громадськістю, учасниками АТО/ООС і рідними загиблих на сході України вшанував пам’ять бійців 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади, які загинули шість років тому на Луганщині від ворожих «Смерчів».

«День 3 вересня 2014 року, коли Суми втратили вісім своїх кращих синів, мужніх воїнів, сумчани згадують з пекучим болем у серці. Схиляємо голови перед загиблими захисниками та пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну, – сказав міський голова. – На жаль, війна триває, і всі ми мріємо лише про одне: щоб якнайшвидше завершилися бойові дії на сході і всі військові повернулися живими і неушкодженими».

Хвилиною мовчання присутні на траурному заході вшанували тих, хто віддав своє життя за цілісність і недоторканість України, та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим бійцям 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади, могил артилеристів та всіх загиблих воїнів, котрі поховані на Алеї Героїв. На їхню честь пролунали залпи військового салюту.

Схилила голову в жалобі і заступник очільника Сум Альона ДМІТРЄВСКАЯ: «Низький уклін та вічна пам’ять тим, хто віддав життя заради світлого майбутнього України».

Нагадаємо, бійці 9-ої батареї 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади (на той час полку) загинули 3 вересня 2014 року у Луганській області біля Старобільська через обстріл з території Російської Федерації з реактивної системи залпового вогню «Смерч». Того дня у вічність відійшли 17 артилеристів, з яких вісім – сумчани.

У першу річницю обстрілу військовослужбовців 9-ої батареї в Сумах відкрили пам`ятник трагічно загиблим у зоні АТО артилеристам. Метал, що пішов на його виготовлення, зібраний волонтерами у місцях проведення активних бойових дій.

Загалом із 2014 року 27-ма Сумська реактивна артилерійська бригада понесла 28 бойових втрат.