002.jpg

Вимушеним переселенцям з Донбасу та Криму нагадують про їх нові виборчі права за допомогою пісочної анімації.

Ініціювала такий ролик спільнота переселенців в Сумах.

Більше шести років знадобилось на те, щоб люди, які поїхали зі Сходу України, рятуючи своє життя від війни, отримали право голосу. Будучи повноцінними членами нових громад, вони не мали можливості обирати місцеву владу. Віднині це їх невід’ємне право.

«У нашому ролику втілені думки, образи, спогади, розчарування та сподівання на те, що відтепер, усі голоси будуть почутими, - розповіла координаторка інформаційної кампанії проєкту «Посилення участі внутрішньо переміщених осіб у місцевих виборах» Наталія ЄСІНА. – Ми мали на меті спонукати переселенців скористатися правом обирати та взяти участь у місцевих виборах-2020».

У кількахвилинному ролику – ціла історія про те, що кожен голос – важливий. Втілили у життя задум майстри студії пісочної анімації «Сахара», що у Сумах.

Як розповіла Наталія Єсіна, таке соціальне відео буде розповсюджуватися здебільшого в інтернеті серед спільнот переселенців.

БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» в цьому році реалізує проект «Посилення участі внутрішньо переміщених осіб у місцевих виборах». Наші представники разом з колегами з інших неурядових організацій в різних регіонах України проводять масштабну інформаційно-просвітницьку роботу для людей, які вимушено переїхали з Донбасу та Криму. 

Проект «Посилення участі внутрішньо переміщених осіб у місцевих виборах» реалізує БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» за підтримки Посольства США в Україні.

Посилання на відео на хостінгу Youtube:  https://cutt.ly/anima_vpo
Посилання на відео на Facebook (краще для розповсюдження в соцмережі): https://www.facebook.com/watch/?v=736624123845962