006.jpg

Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ відвідав Суми з робочою поїздкою.

Зранку глава держави спільно з очільником Сум Олександром ЛИСЕНКОМ, головою обласної державної адміністрації Романом ГРИЩЕНКОМ та народними депутатами поклали квіти до пам'ятного знаку загиблим у зоні АТО/ООС на Алеї Слави центрального кладовища міста.

Тут глава держави зустрівся з ветеранами АТО/ООС та їхніми сім’ями.

Зауважимо, у Сумах, завдяки ефективній реалізації соціальної політики міським головою Олександром ЛИСЕНКОМ створено спеціальну програму підтримки учасників антитерористичної операції, за якою щорічно 21 млн грн. спрямовується на придбання житла учасникам бойових дій на сході України. Завдяки цьому вже 104 родини учасників АТО/ООС поліпшили житлові умови, і місто поки що єдине в Україні, де діє така програма.

Також в обласному центрі збудовано унікальний для України Центр учасників бойових дій із сучасним обладнанням для лікування та реабілітації.

У рамках робочого візиту до Сум Володимир Зеленський відвідав обласний академічний театр ім. Щепкіна, якому днями присвоїли звання Національного, де зустрівся з працівниками галузі культури та відповів на питання представників ЗМІ.

Окрім того, глава держави ознайомився з роботою сумського аеропорту, запевнивши, що держава готова фінансово долучитись до його відновлення, та взяв участь у презентації Стратегії розвитку регіону до 2027 року.