001.jpg

Керівництво міста привітало кращих представників спортивної галузі із Днем фізичної культури і спорту, який щорічно відзначають у другу суботу вересня.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО побажав великій сумській спортивній родині невичерпної енергії, достойних супротивників та волі до перемоги, а заразом подякував спортсменам за те, що прославляють рідне місто та цілу Україну, піднімаючи міський та державний прапори на змаганнях різних рівнів.

«Спорт – це невід’ємна частина життя багатьох сумчан, це професія, спосіб та стиль життя, хобі і корисне дозвілля, а також привід пишатися своїми земляками. Завдяки нашим спортсменам у всьому світі знають два кольори – жовтий та блакитний, а також чотири, рідні серцю, літери – Суми. Саме наші біатлоністи, хокеїсти, футболісти, важковаговики, тенісисти та інші вражають своєю цілеспрямованістю, наполегливістю, характером та бажанням розвиватися. Водночас ми розуміємо, що на реалізацію спортивних проєктів та задля досягнення професійних висот на світовій олімпійській арені потрібна чимала фінансова підтримка, тож наполегливо працюємо у цьому напрямку. Зокрема, динаміка фінансування зросла з 17 млн грн. (2015 рік) до 48 млн. грн. (2020) – далі буде краще!» – наголосив керманич обласного центра.

Потому учасників змагань, тренерів та наставників відзначили грошовими сертифікатами, грамотами, нагрудними відзнаками та кубками за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту, організацію спортивно-масових заходів, піднесення іміджу обласного центра та з нагоди професійного свята.

Разом із тим, заступник очільника Сум Віра МОТРЕЧКО, якій Олександр Лисенко вручив Почесну відзнаку Сумської міської ради «За заслуги перед містом» III ступеня, зауважила, що з метою поліпшення спортивної інфраструктури та створення сучасних умов для занять фізичною культурою як для професіоналів так і для аматорів, вже розроблено проєкт багатофункціонального спортивного об’єкту, в якому поєднають манеж, спортивне поле та тенісні корти.