Надрукувати
Перегляди: 1163

Депутати міської ради надали дозвіл ТОВ «Лєст-інвест» на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду для будівництва та обслуговування сміттєпереробного заводу.

Орієнтовна площа ділянки – 5,5 га. Вона розміщена на вул. М. Лукаша. Гарантами будівництва сміттєпереробного заводу виступили Почесні громадяни міста Володимир СТЕЛЬМАХ й Анатолій ЄПІФАНОВ.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що це найбільш реальний проєкт такого плану з усіх, що пропонувались керівництву Сум раніше. Ухвалення рішення про розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки – це перший перший етап. На наступному – затвердженні проєкту землеустрою, – будуть озвучені деталі.

«Такого першого кроку ми жодного разу у цьому питанні не робили. Цього разу є гаранти – шановані в Сумах люди, один із яких виступив гарантом будівництва, інший – фінансування. За весь час, поки ми займаємось питанням будівництва сміттєпереробного заводу, це один із найбільш реальних проєктів, який ми побачили, побачили і над яким готові працювати», – сказав очільник Сум.

Володимир Стельмах повідомив, що сумська громада не нестиме фінансових витрат за цим проєктом, внесок громади – земля, по решті це будуть прямі інвестиції в проєкт екологічної направленності.

Як запевнив Анатолій Єпіфанов, земельна ділянка виділена виключно під будівництво сміттєпереробного заводу, тому змінити її цільове призначення ніхто не зможе.

«Фірма, яка проєктуватиме та будуватиме завод, буде зареєстрована в Сумах. Будуватимуть наші, сумські будівельники, за технологією інвесторів. Всі податки залишаться в місті», – наголосив Анатолій Єпіфанов.

Нормативний термін будівництва – рік і два місяці. Вартість будівництва об'єкта – 25-30 млн євро.