0010.jpg

1 квітня сумська громада провела в останню путь Почесного громадянина міста Олександра Йосиповича Кравченка.

Його серце перестало битися 31 березня.

Важко переоцінити досягнення Олександра Йосиповича у розбудові Сум, його прагнення зробити місто кращим, процвітаючим.

Завдяки його непересічним організаторським здібностям, лідерським якостям та, звичайно ж, професіоналізму було зроблено надзвичайно багато добрих справ, які назавжди залишаться у пам’яті сумчан.

Свій трудовий шлях Почесний громадянин розпочав звичайним майстром суперфосфатного заводу. Проте вимогливість, в першу чергу до самого себе, та наполегливість провели його на посаду директора.
На ній Олександр Йосипович перебував більше чверті століття, керуючи підприємством «Сумихімпром». За цей час він вивів підприємство на якісно новий рівень, воно стало флагманом галузі та почало диктувати стандарти виробництва у вітчизняній хімічній промисловості.

Разом із тим, розвивалася інфраструктура Сум, в чому також велика заслуга Олександра Кравченка. У районі Хіммістечка зводилися нові житлові будинки, дитсадки, поліклініка, школи, Будинок культури, велика кількість об’єктів інфраструктури, комунального господарства. Не залишилися без уваги і інші мікрорайони міста. Навіть, полишивши керівництво з огляду на вік, Олександр Йосипович всіляко підтримував та допомагав порадую своїм наступникам.

Попрощатися із цією визначною людиною до ПК «Хімік», зведеного стараннями Олександра Кравченка, прийшли його численні друзі, колеги, керівники підприємств і установ, городяни, які розділяють біль такої втрати для міста.

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ від імені міського голови, Сумської міської ради та виконавчого комітету висловив щирі слова скорботи та співчуття рідним і близьким Почесного громадянина Сум. Він наголосив на особистих якостях покійного, які принесли йому любов та повагу сумчан, нагадав про роль Олександра Кравченка у розбудові нашого міста.

Після панахиди у Петропавлівському храмі, Олександр Кравченко знайшов останній спочинок на Алеї Почесних громадян міста.

Світла пам'ять про нього та його добрі справи назавжди залишиться у серцях вдячних сумчан!