003.jpg

Напередодні Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з ветеранським активом міста.

Голова Сумської міської організації ветеранів України В’ячеслав НИЧИПОРЕНКО розповів, що наразі цей осередок налічує майже 50 тисяч осіб. Головною метою діяльності є соціальний захист цієї категорії містян, і в цьому організація відчуває постійну допомогу міської влади.

«Міська влада надає потужну підтримку. Зокрема, ми отримуємо фінансову допомогу з бюджету територіальної громади на реалізацію проєкту військово-патріотичного виховання та відзначення знаменних дат. Також маємо змогу надавати матеріальну допомогу потребуючим, у першому півріччі її отримали майже 130 ветеранів», – зазначив В’ячеслав Ничипоренко.

Дбайливе, уважне ставлення до літніх людей, які пройшли довгу і важку дорогу життя – один із основних соціальних пріоритетів керівництва міста, наголосив Олександр Лисенко. Тому міська влада постійно приділяє увагу й підтримує людей похилого віку.

«Важко переоцінити ваші здобутки, за якими стоять наполеглива праця, мужність, героїзм і відвага. Висловлюю вам сердечні слова синівської вдячності за тяжку працю, подвиги та чесноти. Бажаю вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, добра, радості, довголіття, миру та злагоди у ваших сім’ях», – сказав Олександр Лисенко.

Також очільник міста привітав переможців конкурсу на кращу первинну ветеранську організацію й активних членів ветеранських організацій та поспілкувався з присутніми. На запитання, коли буде відновлено подачу води споживачам Дирекції «Котельня північного промвузла», очільник міста відповів, що розв’язання проблеми затяглось через зволікання підприємства, але наразі питання вирішено. Питання благоустрою окремих прибудинкових територій, вдосконалення роботи департаменту соціального захисту населення, влаштування сміттєвих майданчиків на проїжджій частині міський голова узяв до виконання.

Повідомив Олександр Лисенко й про те, що вирішено питання щодо закріплення за ветеранами у МЦ «Романтика», який планують відкрити найближчим часом, одного дня на тиждень – четверга – для проведення вечорів відпочинку.

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО наголосила на тому, що керівництво міста й надалі працюватиме як над відновленням визначних об’єктів, зведених попередніми поколіннями, як-то стадіон «Авангард», Театральна площа, так і над зведенням нових. Зокрема, зараз у 12-му мікрорайоні триває будівництво нового дитячого садочка.