001.jpg

Під час апаратної наради при міському голові Олександру ЛИСЕНКУ обговорили питання захворюваності містян на COVID-19 та заходів із запобігання стрімкому поширенню хвороби.

За словами начальника відділу охорони здоров'я Олени ЧУМАЧЕНКО, останніми днями у Сумах спостерігається підвищення показника захворюваності на коронавірусну інфекцію, – за минулу добу виявили 178 хворих на COVID-19. Один сумчанин одужав, один випадок захворювання закінчився летально.

Минулого тижня пацієнтів з COVID-19 почали госпіталізувати до міської клінічної лікарні № 4. Окрім того, опрацьовується можливість розгортання додаткових ліжок для прийому хворих на коронавірусну інфекцію. Так, у міській клінічній лікарні № 5 вживають заходів, аби отримати дозвіл від НСЗУ на розгортання 100 додаткових ліжок для прийому хворих.

В свою чергу, очільник Сум зауважив, що стабілізувати ситуацію можливо лише за умов посилення контролю за дотриманням відповідного протиепідемічного режиму в місті, та за роботою підприємств. Відтак, керманич міста доручив керівникам відповідних структурних підрозділів збільшити кількість груп контролю.

«Нехтування правилами безпеки призводить до стрімкого поширення хвороби. Наразі важливо акумулювати всі ресурси для того, аби призупинити поширення хвороби серед сумчан. Це можливо лише за умови дотримання кожним із містян заходів протиепідемічного режиму. Тому, аби убезпечити жителів нашого міста, та стабілізувати ситуацію, ми збільшимо кількість груп, що контролюватимуть дотримання режиму», – зауважив Олександр Лисенко.

Він повідомив також, що сьогодні відбудеться засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де розглянуть впровадження додаткових заходів по місту задля протидії поширення COVID-19.

Зауважимо, з початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, а саме з квітня, у Сумах зареєстровано 3437 осіб з позитивним результатом: 3246 дорослих та 191 дитина.

На сьогодні на лікуванні перебуває 2546 хворих. Одужало 857 осіб.