003.jpg

У вівторок, 6 жовтня, з призовного пункту Сумського міського військового комісаріату 24 призовники рушили нести військову строкову службу у військових формуваннях Збройних Сил України.

Як повідомив Сумський міський військовий комісар Михайло ПРИТИКА, серед новобранців юнаки віком від 18 до 27 років, які виявили бажання самовіддано служити Вітчизні та стати втіленням мужності, самостійності та патріотизму. Таким виявився і випускник Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України, 20-річний Ілля КОЗАКОВ. Хлопець планує продовжити сімейну традицію та пройти службу у десантно-штурмових військах, як і його старший брат, а заразом має намір знайти справжніх друзів та однодумців під час виконання службового обов’язку.

Загалом планове завдання осіннього призову для міста складає 99 осіб.

Так, призовники, які ще не здобули вищу освіту проходитимуть службу півтора роки, ті ж, хто здобув кваліфікацію магістра або спеціаліста – протягом 12 місяців. Дислокація майбутніх захисників зосереджена на мирній території країни, та, у жодному разі не в зоні проведення Операція Об'єднаних сил (ООС).

Разом із тим у військкоматі існує негласне правило – для тих, хто прибуває до установи самостійно, після проходження медичної комісії та визначення ступеня придатності є можливість особисто обрати місце служби.

За ухилення від призову на військову строкову службу, неявку військовозобов’язаних до військкомату і за втрату військово-облікових документів передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу та кримінальне покарання у вигляді до трьох років позбавлення волі.