003.jpg

Виконавчий комітет міської ради вніс зміни до рішення № 448 «Про заходи під час карантину щодо запобігання розповсюдженню на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», чим посилив карантинні обмеження на території громади.

Так, рішенням виконкому № 510 заборонено перебування громадян без засобів індивідуального захисту в громадських будинках та спорудах (в тому числі в службових кабінетах та офісах), громадському транспорті, громадських місцях та на відкритому повітрі.

Також забороняється проведення усіх масових заходів (у тому числі концертно-розважальних), окрім інформаційних заходів, передбачених органами державної влади та місцевого самоврядування.

Окрім того, керівники суб’єктів господарювання, які надають послуги з управління багатоквартирним будинком, керівники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, керівники житлово-будівельних кооперативів та власники житлових та нежитлових приміщень, у частині належного останнім індивідуально визначеного майна, повинні забезпечити дезінфекцію місць загального користування, у тому числі ліфтових кабін, сходових клітин, під’їздів житлових будинків, вхідних дверей, що знаходяться в їх утриманні або у власності, з 12 жовтня протягом трьох днів поспіль, а у подальшому у відповідності до затверджених графіків.

Усі суб’єкти господарювання: підприємства, установи та організації, які забезпечують життєдіяльність міської територіальної громади та які пов’язані з безпосереднім прийомом громадян, під час карантину повинні обмежити прийом та обслуговування фізичних та юридичних осіб до моменту послаблення епідемічної небезпеки.

Відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів у взаємодії з працівниками Сумського відділу поліції ГУ НП в Сумській області та Сумського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області мають посилити контроль за дотриманням карантинних заходів на ринках, об'єктах сфери торгівлі та ресторанного господарства територіальної громади шляхом проведення їх моніторингу мобільними групами у денний, вечірній та нічний час.

Також, з метою попередження соціальної напруги населення з питань освітнього процесу та перевезень на міському пасажирському транспорті, та враховуючи запровадження у навчальних закладах освіти (крім дошкільної) на території міської територіальної громади канікул з 19 по 31 жовтня, члени виконавчого комітету погодили звернення до Державної комісії з питань ТЕБ і НС щодо застосування обмежувальних протиепідемічних заходів у разі віднесення громади до «червоного рівня» протиепідемічної небезпеки.

Відтак, у разі віднесення громади до «червоного рівня» протиепідемічної небезпеки, виконком просить дозволити здійснювати перевезення пасажирів автомобільним, крім таксі, та міським електричним транспортом у міському сполученні, у кількості не більш, ніж кількість місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначених у реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

При цьому водій має здійснювати контроль за використанням засобів індивідуального захисту пасажирами.

Також, заборонити відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш ніж 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. У цьому випадку запровадити у навчальних закладах освіти навчальний процес у дистанційному режимі.

Рішення набуває чинності з моменту його прийняття.