0012.jpg

У Сумах міська влада та відділ охорони здоров'я працюють над розширенням ліжкового фонду для хворих на COVID-19.

На початку розповсюдження хвороби, спільними зусиллями міської влади та сумчан вдалось зберегти незначні темпи поширення коронавірусної інфекції та уникнути посилення карантинних заходів. Проте, ситуація ускладнилась, – Суми потрапили до «червоного» рівня епідемічної небезпеки з поширення інфекції.

Така ситуація призвела до понаднормового заповнення зарезервованих в лікарнях міста ліжок. Зважаючи на це, міський голова Олександр ЛИСЕНКО терміново доручив відділу охорони здоров'я опрацювати та вирішити питання щодо збільшення кількості ліжко-місць для пацієнтів, хворих на COVID-19.

Як зауважила начальник відділу охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО, наразі загальна кількість ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію у міських лікувальних закладах становить 245.

З них у КНП «Клінічна лікарня № 4» – 30, у КНП «Клінічна лікарня № 5» – 100, у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 115.

У КНП «Клінічна лікарня № 5» вже розгорнули додаткові 50 ліжок. Працюють над розгортанням додаткових ліжко-місць і в КНП «Клінічна лікарня № 4».

Очільник Сум також зазначив, що у місті створено спеціальні медичні бригади лікарів та медсестер, які вже цього тижня розпочнуть надавати містянам, з середнім ступенем перебігу захворювання на COVID-19, медичну допомогу на дому.

«Враховуючи ситуацію, яка склалась із поширенням на території громади гострої респіраторної хвороби, прошу всіх з максимальною серйозністю поставитись до заходів, що дозволять запобігти поширенню інфекції. Наголошую, що «червоний рівень» із захворюваності на коронавірус означає, що нам з вами треба мобілізувати всі зусилля, аби в короткий термін запобігти стрімкому поширенню хвороби», – наголосив Олександр Лисенко.

На сьогодні на лікуванні перебувають 3763 хворих. За останню добу виявлено 93 нових випадки захворювання. Із загальної кількості містян, які занедужали з початку пандемії, а це 4815 осіб, 40 – померло, з них двоє – за останню добу.