002.jpg

У Сумах згідно з розпорядженням міського голови Олександра ЛИСЕНКА триває дезінфекція багатоповерхівок з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції серед містян.

У відповідності до умов договору від 17 квітня 2020 року № 404-б укладеного між департаментом інфраструктури міста та ТОВ «Керуюча Компанія «Коменерго Суми», дане підприємство проводить обробку під’їздів дезінфікуючими засобами згідно зі списками, наданими ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Для дезінфекції використовуються тільки сучасні препарати, рекомендовані МОЗ України, основні переваги яких – довготривалість дії та відсутність запаху хлору. Речовина не потребує змивання, а ефект зберігається протягом доби.

На проведення дезінцекції в житловому фонді в бюджеті Сумської міської тергромади передбачено 1,3 млн гривень. На теперішній час роботи проведені на суму 216,9 тис. гривень.

У 18 домоуправителів, які обслуговують 1816 сумських багатоповерхівок розроблені графіки по знезараженню та виконується робота в даному напрямку.

«Наше головне завдання – вийти з «червоної зони», убезпечити громадян та зупинити розповсюдження інфекції! Задля цього ми не тільки вимагаємо від сумчан дотримуватись протиепідемічних правил – маскового режиму, соціальної дистанції, та не відвідувати місця масового скупчення людей, а й безпосередньо проводимо дезінфекцію багатоповерхівок. Обробляються вхідні групи, ручки, перила, ліфти тощо», – підкреслив Олександр Лисенко під час особистої перевірки виконання робіт.

Водночас посадовець наголосив, що контролювати ситуацію на місцях має й керівництво департаменту інфраструктури міста.