Надрукувати
Перегляди: 1691

У Сумах міська влада планує наступного року капітально відремонтувати 100 ліфтів – відповідні пропозиції до бюджету на 2021 рік вже подано.

Про це повідомив директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА. Разом із тим, на найближчій сесії міської ради будуть обговорені й зміни до програми.

За словами посадовця, капітально ремонтуватимуть насамперед ті підйомники, що вже пройшли обстеження та отримали негативний результат; щодо яких уже розроблено проєктно-кошторисну документацію, та ті, що в порядку черги мають першість.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що загальна сума ремонту ліфта залежатиме від проєктно-кошторисної документації, а тому ініціатива сумчан у співфінансуванні завжди може прискорити обопільні плани.

«Я розумію, що якщо ліфт новий, – це одна сума, якщо модернізація раніше встановленого – це може бути менша вартість, а якщо капітальний ремонт – це ще вдвічі дешевше. І, я переконаний, із цим погодиться більшість сумчан. Адже окрім 100-відсоткового фінансування у Сумах діє програма співфінансування, що є найбільш дієвим для вирішення питань наших містян», – підкреслив очільник міста.