007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час апаратної наради закликав сумчан бути дисциплінованими та відповідальними й неухильно дотримуватись протиепідемічних заходів.

Начальник відділу охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що сумчани становлять 65% усіх хворих області. Загалом, з початку ПЛР-тестування на коронавірусну інфекцію, в місті зареєстровано 7869 осіб із позитивним результатом, 2652 із них одужали.

Серед хворих переважають дорослі. По Сумах це 96% усіх недужих. Наразі пацієнтів із підозрою та підтвердженням хвороби госпіталізують до чотирьох лікувальних закладів, що розташовані в місті.  Найтяжче недуга минає у пацієнтів зрілого та похилого віку та у тих, хто належить до груп ризику.

За минулу добу зареєстрували 52 випадки коронавірусу, а загалом минулого тижня – 948 (на 5,4% менше, ніж попереднього тижня), 16 летальних (минулого тижня 25). Серед померлих 22,2% – особи віком 65–69 років, 17,8% – 70–74 роки, 15,6% –60–64 роки, 11,1% – 80–84 роки.

На «гарячу лінію» з підтримки хворих на COVID-19, яка працює з 13 жовтня, надійшло 442 звернення. Найчастіше сумчан цікавили питання обстеження, укладання декларацій, уточнення щодо лікування та госпіталізації.

Попри зниження кількості нових випадків COVID-19, що фіксувалось останніми днями, очільник обласного центру Олександр Лисенко закликав сумчан і надалі бути дисциплінованими та відповідальними й неухильно дотримуватись протиепідемічних заходів. Медикам міський голова доручив далі проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо запобіганню поширенню коронавірусу, а правоохоронців закликав продовжувати виявляти порушників карантину.