005.jpg

Начальник відділу охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради закликала сумчан, із метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, суворо дотримуватись протиепідемічних заходів.

Посадовиця повідомила, що ситуація з захворюваністю на COVID-19 минулого тижня залишалась напруженою. Більше того, впродовж двох днів у Сумах, як і загалом по Україні, фіксувались рекорди по захворюваності.

Загалом минулого тижня недугу підтвердили у 1404 жителів обласного центру, що на 32% більше, ніж тиждень тому. Разом із тим посадовиця відзначила те, що впродовж останніх чотирьох тижнів спостерігалась тенденція до зниження смертності: попереднього тижня зареєстровано 13 летальних випадків. Серед тих, чиї життя забрав коронавірус, 20% – особи віком 65–69, 16,5% – 60–62 і 70–74 роки, 14,5% – 80–84 роки.

Одужали попереднього тижня 946 містян.

Останньої доби зафіксовано 137 випадків COVID-19, один хворий помер, 61 – одужав.

Наразі на стаціонарному лікуванні у міських закладах медицини наразі перебувають 146 хворих: у КНП «Клінічна лікарня № 5» – 126 осіб (11 хворих перебувають у відділенні інтенсивної терапії, 60 – на кисневій підтримці, троє – підключені до апарату ШВЛ), у КНП «Клінічна лікарня № 4» лікуються 30 хворих (26 отримують кисень), у КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» – 16 дітей (четверо мають підтверджений діагноз і поміщені до відділення інтенсивної терапії). Вільними залишаються 50 ліжок для дорослого населення та 100 – для дитячого.

Олена Чумаченко від імені медичних працівників закликала сумчан ставитись до епідемії серйозно та дотримуватись протиепідемічних заходів

Отримати фахові консультації з питань, що стосуються коронавірусу, містяни можуть, як і раніше, звернувшись на спеціальну міську «гарячу лінію».