003.jpg

Представники міської влади привітали дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, котрі опинились у складних життєвих обставинах, із Днем спільних дій в інтересах дітей.

Спеціально до свята Служба у справах дітей підготувала подарунки для 34 своїх підопічних, частині з них презенти вручили в урочистій обстановці: зібрати всіх завадили карантинні обмеження.

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ побажала дітям, аби їхнє дитинство було щасливим і безтурботним, а дорослих закликала бути добрими та терплячими, надихати дітей вірою в них і підтримувати в усіх починаннях.

З нагоди свята кожній дитині вручили книгу та солодощі.

Нагадаємо, традиційно в Україні 20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей – день прийняття Конвенції ООН про права дитини.

Ратифікувавши в 1991 році Конвенцію ООН про права дитини, Україна поклала на себе зобов’язання щодо захисту прав дітей і визнала свою відповідальність перед світовим співтовариством щодо забезпечення на своїй території всіх положень цього документа, підтвердила свій курс на підтримку загальнолюдських цінностей та розбудову демократичної держави.

В Україні День спільних дій в інтересах дітей започатковано в 2003 році. Наразі метою державної політики щодо дітей є покращення їх становища, зокрема зменшення числа дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, потерпають від насильства та скрути.