0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпорядився вирішити питання освітлення пішохідних переходів, які цього потребують, та вдосконалити роботу світлофорних об’єктів.

За словами очільника Сум, безпека та комфорт громадян, а також зменшення аварійності на дорогах – це першочергове завдання, для виконання якого мають оптимізувати зусилля всі структурні підрозділи.

«Для нас надзвичайно важливою є безпека наших мешканців, особливо на дорогах. Пішохідні переходи мають бути освітлені, а світлофори, – справно працювати. Особливо посилена робота у цьому напрямку повинна бути біля шкіл. Крім цього, потрібно встановити додаткові обмежувачі швидкості – «лежачі поліцейські», можливо не на магістральних автошляхах, а хоча б на деяких», – підкреслив Олександр Лисенко.

Опрацювати доручення керманича обласного центра спільно з правоохоронцями мають директор департаменту інфраструктури міста Олександр ЖУРБА та директор КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА.

Минулого тижня фахівцями департаменту інфраструктури міста вже було обстежено 356 пішохідних переходів і з’ясовано, що 171 з них має належне освітлення, 114 – потребують встановлення додаткового освітлення, на 71 – повністю відсутнє освітлення (з яких 22 потрібно облаштувати у негайному порядку).

За попередніми підрахунками на вирішення даного питання необхідно близько 1 млн гривень. Провести відповідні роботи по 22 найбільш проблемним об’єктам міський голова наказав цього року, по решті – з початку наступного.