004.jpg

У департаменті соціального захисту населення рекомендують ретельно перевіряти правильність заповнення бланків для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та житлової субсидії, що збереже час і дасть змогу швидше розглянути надані документи та ухвалити відповідні рішення.

Серед основних зауважень до поданих документів, які унеможливлюють визначення права на призначення соціальної допомоги, фахівці виділяють відсутність:

  • особистого підпису заявника;
  • даних у розділах декларацій, які мають бути обов’язково заповнені;
  • персональних даних заявника та членів родини (ПІБ, адреса, контактний телефон, дата народження, серія та номер паспорта, сімейний стан);
  • дати заповнення документів.

Ознайомитися зі зразками заповнення бланків, які знаходяться на сайті департаменту, можна за посиланням

Крім того, відвідувачам установи нагадують, що в зв’язку з подовженням дії карантинних заходів департамент працює з мешканцями Сумської міської територіальної громади переважно в дистанційному режимі.
Прийом документів та письмових звернень здійснюється шляхом поштового відправлення або через скриньку, розташовану при вході до адмінбудівлі за адресою: 40035, м. Суми, вул. Харківська, буд. 35.

Окрім того, громадяни можуть скористатися електронними сервісами, надіславши повідомлення на загальну електронну пошту – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; з питань соціальних допомог та субсидій – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; з питань пільг – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.; з питань соціального обслуговування осіб з інвалідністю та інших пільгових категорій населення – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. чи на офіційну сторінку департаменту у Facebook.

За детальнішою інформацією відвідувачі установи можуть звернутись за номерами: 78-88-88; 78-71-22; 78-71-23; (050)4078199.