007.jpg

У Сумах тривають перевірки мобільними групами дотримання протиепідемічних вимог на працюючих об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території міста.

Заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ під час щопонеділкової апаратної наради повідомив, що з 27 листопада по 3 грудня мобільні групи перевірили 128 працюючих об’єктів, що здійснюють господарську діяльність на території міста (кафе, магазини, аптеки, заклади побутового обслуговування, транспортні засоби, якими перевозяться пасажири тощо), та склали 43 протоколи за статтею 443 КУпАП.

Під час перевірки з адміністраторами та працівниками вищезазначених об’єктів господарювання провели профілактичні бесіди щодо недопущення порушень карантинних норм чинного законодавства України.

Також, із 2 по 6 грудня року від військової частини 3051 Національної гвардії України для оперативного реагування та контролю за дотримання вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади щоденно долучались 39 військовослужбовців, що давало змогу створити 11 мобільних груп (дев’ять піших патрулів та два патрулі на автомобілі). За вказаний період мобільними групами військової частини 3051 НГУ було проведено 88 профілактичних бесід щодо дотримання карантинних заходів та спільно з працівниками поліції складено три протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 44–3 КУпАП.

Своєю чергою заступник начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Галина ДАЦЕНКО, розповіла, що Сумський відділ поліції ГУ НП в Сумській області підготував список із 20 закладів ресторанного господарства, що порушують карантинні вимоги, а саме приймають відвідувачів у заборонений час – із 22:00 до 7:00. На основі цієї інформації відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів готує проєкт рішення виконавчого комітету про призупинення діяльності таких об’єктів.

Щодо перевірок на дотримання карантинних вимог на громадському транспорті, то, за словами начальника відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКА, за їх порушення протягом тижня було складено п’ять протоколів.