002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав представників єврейської громади з Ханукою – святом добра та світла.

У церемонії запалення в центрі Сум менори також взяли участь голова обласної державної адміністрації Василь ХОМА та директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН.

«Мені дуже приємно, що стільки років поспіль ми разом маємо змогу спостерігати за процесом засвічення першого ліхтаря менори. Наше місто є учасником національної Мережі Інтеркультурних Міст України, а такі заходи дають можливість показати всьому світові нашу відкритість, безпечність для туристичного відвідування і проживання абсолютно всіх людей, незалежно від віросповідання, походження чи поглядів на життя. Я вітаю усіх, хто зараз зібрався тут, тих, хто вдома спостерігає за нами через екрани своїх гаджетів. Звичайно, карантинні обмеження вносять певні корективи в наш звичний побут, але ми в жодному разі не повинні забувати про такі важливі звичаї та традиції», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Очільник міста побажав усім мати світло в собі – в думках, у діях та вчинках, адже зараз важливо допомагати одне одному, дбати про рідних та близьких.

Святкування Хануки триватиме вісім днів, із 10 до 18 грудня. У цей період прийнято запалювати свічки в спеціальному свічнику – ханукії, а в синагогах у цей період читають молитви. Свічки в ханукії запалюють щоденно, до кінця святкування горять всі вісім свічок. Вважається, що їхнє світло розсіює зло та дарує диво.